Tudta, hogy márciusban is költségek nélkül mondhatja fel lakásbiztosítását?

4 hónapja ezelőtt 68

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bár nem az adó 1% felajánlásokkal kapcsolatos, mégis fontos információ mindenkinek a biztosítások ügye!

Adó 1% lista - Nekik add az adó 1 százalékod!

Civil szervezet neve Adószám
Mátrix Közhasznú Alapítvány Adó 1 százalék – Segítsd a beteg gyerekeket az adód 1%-ának felajánlásával! 

Adószám: 18472273-1-06

adó 1 százalék gyógyító bohócdoktorok
Adó 1% felajánlással segítsünk idén is!

Orpheus Állatvédő Egyesület - állatvédelem, kutya és cica mentés támogatása! 

Adószám: 18464654-1-06

adó 1 százalék gyógyító bohócdoktorok
Állatvédelem, állatmentés adó 1% támogatása

További szervezetek:

Mátrix Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásKik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek. Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Szeretetcsoki - csokigyűjtés, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.

Orpheus Állatvédő Egyesület

Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Angyali.hu Alapítvány

Adószám: 18516995-1-06

adó egy százalékalapítványnak, kívánságteljesítő, kívánságteljesítés, gyermekmentésAz Angyali.hu segítő csapata beteg – nélkülöző gyermekek, rászoruló családok, segítő közösségek számára juttat támogatást. A jótékonysági szervezet kívánságteljesítő programja a www.angyali.hu oldalon ismerhető meg. Az adó 1% felajánlókkal közösen tesznek az alapítvány segítői csodát. Segítsen Ön is a rászoruló és beteg gyerekek kívánságait teljesíteni. A legapróbb adó 1% felajánlás is óriási segítség, így minden adó egy százalék felajánlók fontos részt vállal a segítő tevékenységekben.

Bohócdoktor Csapat

Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószám

A gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohocdoktorok.com címen érhetők el.2023. április végével lépett érvénybe az a jogszabály, amely szerint 2024-től már évente két alkalommal lehet díjmentesen lakásbiztosítást váltani.
 
Idén már nem csak a biztosítási forduló előtt van lehetősége arra, hogy lakásbiztosítását költségek nélkül megszüntesse, hanem minden év márciusban is ingyenesen mondhatja fel a szerződést. Így már évente két alkalommal lehet plusz költségek nélkül áttekinteni a biztosítási szerződéseket, és kedvezőbb ajánlatra váltani.


Február 15. a biztosítók tájékoztatási határideje

A biztosítótársaságoknak február 15-ig kell tájékoztatniuk az ügyfeleiket a biztosítás díjmentes megszüntetésének, illetve megújításának lehetőségéről. Ezt követően várhatóan élénk kampány indul majd a lakásbiztosítások piacán, a biztosítók, az alkuszok és a tanácsadók versenyezni fognak az ügyfelekért.


Mi a célja a márciusi díjmentes felmondási lehetőség bevezetésének?

Egyrészt nagy problémát jelent a lakásbiztosítások tekintetében az alulbiztosítottság, hiszen a biztosításokat gyakran évekkel ezelőtt kötötték meg, így azok elavultak. Ez az alkalom lehetőséget teremt arra, hogy felülvizsgálja biztosítását, és a biztosítási összeget az aktuális újjáépítési értékhez igazítsa, hogy egy esetleges káresemény esetén fedezze az újjáépítés vagy a lakáscsere költségeit. Továbbá a szerződések gyakran nem nyújtanak védelmet például a szél vagy a jég okozta károkra, így ezeket az eseteket is érdemes a biztosítás újra kötésekor belefoglalni a szerződésbe.

Másrészt a biztosítótársaságok között kialakult versenyhelyzet következtében kedvezőbb ajánlatokhoz juthat a lakosság, alacsonyabb díjon, jobb minőségi szolgáltatás kaphatnak.


Mikor nem lehet élni a díjmentes felmondási lehetőségével?

Amennyiben valakinek díjtartozása van, biztosan nem mondhatja fel szerződését. Ha tartozását a 30 napos felmondási idő végéig nem rendezi, akkor nem szüntetheti meg a szerződést. Azonban a biztosítótársaságoknak a felmondás beérkezésekor tájékoztatniuk kell a tartozással rendelkező ügyfeleiket arról, hogy meddig kell rendezniük azt a sikeres felmondáshoz.Olvassa el a teljes cikket