Szja 1% felajánlás - kik kapták a legtöbb adó 1 százalék felajánlást - mutatjuk!

5 hónapja ezelőtt 130

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% lista - Nekik add az adó 1 százalékod!

Civil szervezet neve Adószám
Mátrix Közhasznú Alapítvány Adó 1 százalék – Segítsd a beteg gyerekeket az adód 1%-ának felajánlásával! 

Adószám: 18472273-1-06

adó 1 százalék gyógyító bohócdoktorok
Adó 1% felajánlással segítsünk idén is!

Orpheus Állatvédő Egyesület - állatvédelem, kutya és cica mentés támogatása! 

Adószám: 18464654-1-06

adó 1 százalék gyógyító bohócdoktorok
Állatvédelem, állatmentés adó 1% támogatása

További szervezetek:

Mátrix Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásKik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek. Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Szeretetcsoki - csokigyűjtés, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.

Orpheus Állatvédő Egyesület

Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Angyali.hu Alapítvány

Adószám: 18516995-1-06

adó egy százalékalapítványnak, kívánságteljesítő, kívánságteljesítés, gyermekmentésAz Angyali.hu segítő csapata beteg – nélkülöző gyermekek, rászoruló családok, segítő közösségek számára juttat támogatást. A jótékonysági szervezet kívánságteljesítő programja a www.angyali.hu oldalon ismerhető meg. Az adó 1% felajánlókkal közösen tesznek az alapítvány segítői csodát. Segítsen Ön is a rászoruló és beteg gyerekek kívánságait teljesíteni. A legapróbb adó 1% felajánlás is óriási segítség, így minden adó egy százalék felajánlók fontos részt vállal a segítő tevékenységekben.

Bohócdoktor Csapat

Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohocdoktorok.com címen érhetők el.

A civil szervezetek legfontosabb bevételi forrása minden évben az 1%-os felajánlásokból származik. Tavaly ez méginkább így volt, hiszen a gazdasági válság és a magas inflációs környezet visszavetette az adományok, magántámogatások mértékét. Cikkünkből megtudhatja, hogy mely szervezetek kapták a legtöbb felajánlást 2023-ban.

Míg 2022-ben az előző évhez képest csökkent azok száma, akik rendelkeztek a személyi jövedelemadójuk 1%-ról, addig tavaly több, mint 26%-kal emelkedett a felajánlók száma. 2023-ban több, mint 1,8 millió magánszemély adott le érvényes rendelkező nyilatkozatot valamelyik civil kezdeményezett javára.

Nem csak a felajánlók száma nőtt, hanem a felajánlott összeg is jelentősen magasabb volt, mint 2022-ben. Összesen 15 milliárd forintot meghaladó összeget ajánlottak fel a rendelkezők 29 505 civil szervezet számára, amely több, mint 40%-os növekedést jelentett.

A legtöbb felajánlás tavaly is az Országos Mentőszolgálat Alapítvány részére érkezett, amely évek óta a legnépszerűbb szervezet a felajánlók között, 40 556 főtől összesen több, mint 336 millió forintot kaptak.

A második helyen szintén évek óta a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány végez, azonban 2023-ban két új szereplő is megjelent a TOP5-ben. A Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány bár tavaly először gyűjtött 1%-ot, mégis a harmadik legtöbb felajánlást kapta. Hasonlóan a negyedik helyen álló Daganatos.hu Alapítvány, amely szervezet szintén első bálózóként került be a TOP5-be, ötödik helyre szorítva a Bethesda Kórház Alapítványt.

Név

Felajánlott összeg (Ft)

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

336 810 498

Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

299 876 570

Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány

191 131 793

Daganatos.hu Alapítvány

175 350 024

Bethesda Kórház Alapítvány

170 068 511

Pozitív hír, hogy az első 20 szervezetnél a felajánlott összeg minden esetben nőtt 2022-höz képest, és a felajánlott teljes adó 1 százalék sszegnek körülbelül a 17%-át kapták meg. Komoly növekedést ért el Démétér Alapítvány, amely szervezet esetén megduplázódott az előző évhez képest mind a felajánlók szám, mind a felajánlott összeg, így kerülve a lista 20. helyére.

Idén több, mint 33 ezer civil szervezett közül választhat az, aki adója 1%-átfel szeretné ajánlani. Az szja 1+1 százalék adó felajánlás előtt mindig érdemes tájékozódni a NAV oldalán, hogy a választott szervezet pontos adatairól, és hogy jogosult-e felajánlásra.


Olvassa el a teljes cikket