Ön is könnyen ellenőrizheti, hogy be van-e jelentve

1 hónap ezelőtt 66

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlás, csak néhány perc, semmibe sem kerül az adózónak, de életet menthet a támogatás!

Adó 1+1%-os rendelkezés révén alapítvány, egyesület, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat működését tudjuk segíteni. Nincs kicsi szja 1%-os összeg, a legapróbb felajánlás is óriási segítség. Az adó 1% felajánlása révén nyújtható támogatás semmibe sem kerül, de sokat segít. Felajánlhatjuk május 20-ig 1: az eSZJA webes felületen, online kitöltve, 2: az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve, 3: külön, a EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével, 4: papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain.

A személyi jövedelemadónk egy részét felajánlhatjuk különböző szervezeteknek, egyesületeknek, és az egyházaknak. Utánajártunk, hogy hogyan és meddig rendelkezhetünk az adónk 1+1 százalékáról. Az szja törvény lehetőséget ad arra, hogy a befizetett adónk egy részéről magunk rendelkezzünk. Egy részét felajánlhatjuk különböző civil szervezeteknek, egy másik részét pedig valamelyik egyháznak. Ha valaki nem rendelkezik az adója 1 százalékáról, akkor ez a pénzt nem vész el, hanem a költségvetésben marad. Erre érdemes figyelni a nyilatkozattételkor.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásKik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek. Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Szeretetcsoki - csokigyűjtés, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Bohócdoktorok segítik a gyógyuló gyermekeket, a családokat, az egészségügyi intézményeket, az adó 1 százaléka óriási segítség

Adó 1 százalék felajánlással az állatok megmentésében vehet részt

============Adó1% felajánlás=====

Kipróbáltuk a NAV mobilappját, amellyel bárki könnyen ellenőrizheti, hogy a munkaszerződésében foglaltaknak megfelelően jelentette-e be munkáltatója. A valóságnak megfelelő bejelentés több szempontból is fontos. Alapvetően az egészségügyi ellátás és nyugdíj miatt lényeges a szabályos foglalkoztatás, de gyermekvállaláskor például a CSED, vagy a GYES igénylésénél, valamint hitelfelvételkor is gondot okozhat a szabálytalanság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatosan fejleszti a mobil alkalmazását, amelynek köszönhetően számos hivatalos ügy elintézhető egyszerűen, elektronikusan. Az applikációban

  • lehetőség van a gépjárműadó befizetésére,
  • lekérdezhető az adószámla,
  • nyomon követhetőek a NAV által közzétett üzemanyagárak,
  • tartalmazza az adótraffipax információkat,
  • tájékozódhatunk országonként a termékek kivitelére és behozatalára vonatkozó szabályokról.


Belépés az alkalmazásba

A NAV mobilappja Andorid és iOS operációs rendszeren is működik, tehát a Google Play és az App Store áruházakból egyaránt letölthető.


Az első bejelentkezéshez KAÜ-azonosítás szükséges. Ezt követően azonban lehetőség nyílik jelkód megadására, amellyel a későbbieknek már egy általunk megadott 6 számjegyű kód, vagy mobiltelefonunk típusától függően ujjlenyomat vagy arcfelismerés segítségével is be tudunk lépni az alkalmazásba.


Hol találhatóak a bejelentésre vonatkozó információk?

A „Foglalkoztatási adatok” menüpontban három további opció közül lehet választani.

1. Jogviszonyadatok

Ebben az almenüben az élő, azaz le nem zárt munkaviszonyadatok tekinthetőek meg. A felületen többek között a biztosítotti jogviszony típusát, a jogviszony megnevezését, FEOR-08-kódját, valamint a jogviszony kezdő időpontját, és a heti munkaórák számát lehet ellenőrizni. Nem csak a biztosítási jogviszonyt eredményező munkaviszony adatai, hanem az egyszerűsített foglalkoztatási adatok és a háztartási alkalmazottak munkavégzési adatai is elérhetőek.

A nem jogkövető vállalkozások gyakran alacsonyabb munkabérre jelentik be munkavállalóikat, ezzel spórolva az adó- és járulék terheken. Ez az almenüpont a 6 hónapnál nem régebben benyújtott és feldolgozott járulékbevallások alapján tartalmazza a bevallási időszakot, az összevont adóalapba tartozó jövedelmek összegét, a ténylegesen levont adóelőleg összegét és a fizetendő tb-járulékot. Amennyiben az adóelőleg megállapításánál a munkáltató figyelembe vett valamilyen adókedvezményt, akkor ebben a menüpontban az is megjelenik.

Ebben az almenüben a foglalkoztatáshoz kapcsolódó tájékoztató füzetek érhetőek el:

  • az egyszerűsített foglalkoztatásról
  • a diákok munkavállalásáról
  • a háztartási alkalmazás szabályairól és
  • az elektronikus ügyintézés szabályairól.

 
Azok számára, akik eltérő foglalkoztatási adatokat találnak a felületen, mint amiről tudomásuk volt, azt tanácsolja az adóhatóság, hogy vegyék fel a kapcsolatot munkáltatójukkal a körülmények tisztázása érdekében.

Olvassa el a teljes cikket