Idén változott a gépjárműadó-fizetés határideje

2 hónapja ezelőtt 73

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1+1%-os rendelkezés révén alapítvány, egyesület, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat működését tudjuk segíteni. Nincs kicsi szja 1%-os összeg, a legapróbb felajánlás is óriási segítség. Az adó 1% felajánlása révén nyújtható támogatás semmibe sem kerül, de sokat segít. Felajánlhatjuk május 20-ig 1: az eSZJA webes felületen, online kitöltve, 2: az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve, 3: külön, a EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével, 4: papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A legapróbb felajánlás is óriási segítség! A befizetett adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, hiszen azt adóként így is, úgy is be kell fizetnie. Adóbevalláskor vagy május 20-ig felajánlása életmentő segítség!

Adóbevalláskor az adó 1% nyomtatványt a www.bevallom.hu oldalról vagy a nav adócsomagból is letöltheti.

Ha bármi kérdése van az adó 1% felajánlásokkal, érdemes az adó 1% információs oldalt is felkeresni.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Közösségi Térben (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Állatvédelem, kutya - cica mentés támogatása adó 1 százalék felajánlással

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Adó 1% felajánlásával a beteg gyermekek helyzetének javítását is segítheti!

Az adó 1% felajánlása nagy segítség, támogatását a jótékonysági programokat megvalósító egyesületek / alapítványok nevében is hálásan köszönjük!

Adó 1 százalék | SZJA 1 százalék felajánlás | Adó 1% | SZJA 1% felajánlás | bohócdoktorok | alapítvány | állatmenhely | állatvédő | egyesület | gyermekmentés | jótékonykodás |

==================

Na nézzük a gépjárműadót:

Gépjárműadót a belföldi forgalomban lévő, magyar hatósági rendszámtáblával ellátott gépjárművek, pótkocsik után kell fizetni. A korábbi években két részletben, március 15-ig és szeptember 15-ig kellett teljesíteni a befizetést, 2024-től azonban a határidő április 15. lett.

Kinek kell a gépjárműadót fizetnie?

A főszabály szerint annak keletkezik adófizetési kötelezettsége, aki a járműnyilvántartásban az év első napján üzembentartóként, ennek hiányában tulajdonosként szerepel.

Amennyiben év közben vásárol valaki új autót, akkor a forgalomba helyezést követő hónap első napjától kezdődően kell időarányosan megfizetni arra az évre a gépjárműadót. Használt autó vásárlásakor már korábban forgalomba helyezett gépjármű esetén az új tulajdonosnak csak az adásvételi szerződés megkötése utáni év első napjától kell gépjárműadót fizetnie.

Hogyan lehet befizetni a gépjárműadót?

A NAV 2021-ben határozatot küldött az érintetteknek a gépjárműadóról, ha azóta nem történt változás az adókötelezettségben, akkor csak értesítést küld minden évben az adóhatóság a kötelezettsségről, amelyet többféle formában lehet rendezni:

  • postai úton csekken,
  • átutalással,
  • az EFER-en keresztül szintén átutalással,
  • az Ügyfélportál (ÜPO) felületén keresztül,
  • a NAV mobilappján, vagy
  • akár az ügyfélszolgálatokon bankkártyával is.

Aki a hagyományos banki átutalást választja, annak a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell befizetni az összeget. A közlemény rovatban az adószámot vagy az adóazonosító jelet és a jármű rendszámát kell feltüntetni. Ezen információk hiányában ugyanis a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja az utalást a befizetőhöz kapcsolni.

Szükség esetén pótlékmentes részletfizetés is kérhető

Bár az az idei évi gépjárműadót a korábbi határidőhöz képest egy hónappal később kell csak rendezni, de az egyösszegben terheli az adózókat. Érdemes megjegyezni, hogy a természetes személyeknek lehetőségük van automatikus pótlékmentes részletfizetési kedvezményt kérni a tárgyév június 30-áig. Arra azonban figyelni kell, hogy ez a határidő jogvesztő és a pótlékmentes részletfizetést a NAV évente egyszer legfeljebb 5 havi részletre engedélyeztheti.

Olvassa el a teljes cikket