Hogyan ellenőrizheti egyszerűen adószámláját?

1 hónap ezelőtt 36

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Segítünk az1+1% felajánlásában - nyilatkozhat adója1+1 %-áról, május 20-ig az eSzja rendszerben, munkáltatóján keresztül vagy közvetlenül a NAV-nál!

Adó 1% felajánlás - kinek adjam a befizetett adóm 1 százalékát? Egyesület, alapítvány, állatmenhely, állatvédelem, bohócdoktorok, gyermekkórház, alapítvány, gyermekekért mozgalom. Adóbevalláskor vagy utána május 20-ig sokféle jótékonysági tevékenységet lehet támogatni. Adó 1% felajánlással életeket menthet!

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az adó 1 % felajánlásod segítségével közvetlenül támogathatod Te is a beteg gyerekeket. Az ilyen adomány tehát rendszeres, kiszámítható segítséget nyújt az érintettek életében, ami megkönnyíti a betegséggel való küzdelmet az egész család számára.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

Kik is vagyunk? 2003 óta sikeresen működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Évente tízezernél több alkalommal segít a szervezet nagycsaládosoknak, nélkülözőknek, időseknek. Az alapítvány által működtetett Centerke Közösségi Tér, a Szeretetcsoki - csokigyűjtés, a Mesedoktor, a Bohócdoktor Csapat segítő tevékenysége, a sok - sok program, közhasznú tevékenység nem lehetne ilyen sikeres, ha a támogató magánszemélyek, cégek, a személyi jövedelemadó 1% felajánlók nem lennének. Hálásan köszönjük! Tegyük közösen jobbá a bajban lévők helyzetét. Klikk ide: Mátrix Közhasznú Alapítvány. Ismerd meg a jótékonysági programokat.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Angyali.hu Alapítvány
Adószám: 18516995-1-06

adó egy százalékalapítványnak, kívánságteljesítő, kívánságteljesítés, gyermekmentésAz Angyali.hu segítő csapata beteg – nélkülöző gyermekek, rászoruló családok, segítő közösségek számára juttat támogatást. A jótékonysági szervezet kívánságteljesítő programja a www.angyali.hu oldalon ismerhető meg. Az adó 1% felajánlókkal közösen tesznek az alapítvány segítői csodát. Segítsen Ön is a rászoruló és beteg gyerekek kívánságait teljesíteni. A legapróbb adó 1% felajánlás is óriási segítség, így minden adó egy százalék felajánlók fontos részt vállal a segítő tevékenységekben.

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Bohócdoktorok kérik adó 1% támogatását

gyermekek adó 1% támogatása, gyermekmentés

kutya, cica mentés, adó 1% támogatása - állatvédelem

kórháztámogatás, bohócdoktorok a gyermekekért


=========================


Hogyan ellenőrizheti egyszerűen adószámláját?

Mire szolgál az adószámla?

Az adószámla hasonlóan a folyószámlákhoz, az egyes befizetéseket, kiutalásokat és átvezetéseket tartja nyilván. Emellett tételesen rögzíti a kötelezettségeket, visszaigényléseket, valamint az egyes támogatásigényeket is.

Mikor érdemes az adószámlát ellenőrizni?

Az adószámla alakulását célszerű folyamatosan nyomon követni, hiszen így bizonyosodhat meg róla, hogy a bevallások után az adatokat a NAV rendben lekönyvelte-e, és hogy az egyes befizetései megjelentek-e az adószámláján.

Különösen hasznos ellenőrizni az adószámlát például, ha hitelfelvétel előtt áll, és adóigazolást kell kérnie a pénzintézet számára. Ebben az esetben, ha adószámlája tartozást mutat, akkor még az adóigazolás igénylése előtt be tudja fizetni a rendezetlen tételeket.

Hogyan kérdezheti le adószámláját elektronikusan?

A legegyszerűbben a NAV Ügyfélportálján (ÜPO) ellenőrizheti az adószámla egyenlegét.

Lépésről-lépésre az alábbiak szerint kérdezheti le az adószámláját:

  1. Az Ügyfélkapus bejelentkezést követően a kezdőoldal bal oldalán megjelenik az adószámla egyenlege, kiemelve a tartozás és túlfizetés.
  2. A Bővebb információra kattintva lehet új lekérdezést indítani, ahol különböző paraméterek szerint lehet szűrni a megjelenítendő tételeket. Megadható az ellenőrizni kívánt időszak és adónem is, míg az adószámla típusánál a NAV a tételes és listatípus kiválasztását ajánlja.
  3. Az eredmény letölthető többféle formátumban, többek között hitelesített pdf. formátumban is.
  4. Amennyiben az adószámla adótartozást vagy túlfizetést mutat, megjelenik azok rendezésére egy-egy gomb. A „Hátralék rendezése” gombra kattintva bankkártyás vagy házibankos fizetési lehetőség nyílik meg, míg a „Túlfizetés rendezése” gombbal a rendszer átirányít az Átvezetés és kiutalási kérelem kitöltéséhez.

Hogyan tájékozódhat adószámlájáról, ha nincs Ügyfélkapuja?

NAV hivatalból is kiértesíti az adózókat. 2023-ban október végéig küldte meg azoknak a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak az adószámla-értesítőket, akiknek 5.000 Ft-nál több tartozása vagy 1.000 Ft-nál több túlfizetése volt, valamint azoknak, akiknek az előző évre keletkezett késedelmi pótlékjuk.

Az elektronikus felület mellett az adószámláról többféleképpen lehet tájékozódni:

  • személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain,
  • írásban, az adószámlát vezető, illetékes igazgatóságtól, vagy
  • telefonon, a NAV 1819-es Infóvonalán a (2) menüpontban.

=========================

Olvassa el a teljes cikket