Hogyan adható meghatalmazás a NAV-nál történő ügyintézéshez?

2 hónapja ezelőtt 70

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1+1%-os rendelkezés révén alapítvány, egyesület, egyház, kiemelt költségvetési előirányzat működését tudjuk segíteni. Nincs kicsi szja 1%-os összeg, a legapróbb felajánlás is óriási segítség. Az adó 1% felajánlása révén nyújtható támogatás semmibe sem kerül, de sokat segít. Felajánlhatjuk május 20-ig 1: az eSZJA webes felületen, online kitöltve, 2: az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA-lapját is kitöltve, 3: külön, a EGYSZA-nyomtatvány kitöltésével, 4: papíralapon benyújtható postán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A legapróbb felajánlás is óriási segítség! A befizetett adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, hiszen azt adóként így is, úgy is be kell fizetnie. Adóbevalláskor vagy május 20-ig felajánlása életmentő segítség!

Adóbevalláskor az adó 1% nyomtatványt a www.bevallom.hu oldalról vagy a nav adócsomagból is letöltheti.

Ha bármi kérdése van az adó 1% felajánlásokkal, érdemes az adó 1% információs oldalt is felkeresni.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Közösségi Térben (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Állatvédelem, kutya - cica mentés támogatása adó 1 százalék felajánlással

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Adó 1% felajánlásával a beteg gyermekek helyzetének javítását is segítheti!

Az adó 1% felajánlása nagy segítség, támogatását a jótékonysági programokat megvalósító egyesületek / alapítványok nevében is hálásan köszönjük!

Adó 1 százalék | SZJA 1 százalék felajánlás | Adó 1% | SZJA 1% felajánlás | bohócdoktorok | alapítvány | állatmenhely | állatvédő | egyesület | gyermekmentés | jótékonykodás |

==================

Meghatalmazás adás NAV-nál:

Tavaly januárban vezette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az UJEGYKE-adatlapot, amely segítségével állandó meghatalmazás adható az adóhatóságnál intézendő ügyekben. Aki például az szja bevallással kapcsolatban, nem szeretne személyesen ügyet intézni a NAV-nál, vagy aki el kíván eljárni más helyett az adóhatóság előtt, annak a nyomtatvány kitöltése a megoldás.

Mire való az UJEGYKE-adatlap?

A formanyomtatványon be lehet jelenteni az adóhivatal felé, hogy ki járhat el rendszeresen az adózó nevében az adó- és vámhatósági, valamint egyéb NAV-nál intézhető hatósági ügyekben.
A képviselőnek teljes körű ügyintézési jogosultság adható az átfogó ügycsoportok kiválasztásával, mint az adóügyek, a jövedéki ügyek, a vámügyek, valamint a fizetési kedvezményi és végrehajtási ügyek körének bejelölésével. Emellett van lehetőség a részletező lapokon szűkebb körű jogosultságok bejelentésére is.


Ki használhatja az adatlapot?

A nyomtatványt a képviselő és a képviselt egyaránt benyújthatja. A NAV előtti eljárásokban az ügyfelet képviselheti:
• a törvényes képviselő,
• szervezeti képviselőként a cégvezető,
• az állandó meghatalmazott

Az UJEGYKE-adatlap elsősorban az állandó meghatalmazottak bejelentésére szolgál, de ezt az adatlapot használhatják a magánszemély ügyfelek törvényes képviselői (szülő, gyám, gondnok), valamint bizonyos esetekben a szervezetek törvényes képviselői is.


Hogyan nyújtható be az UJEGYKE nyomtatvány?

Aki nem kötelezett az elektronikus kapcsolattartásra, az az elektronikus megoldás mellett, papíron alapon is benyújthatja az adatlapot postai úton vagy személyesen.


Elektronikusan az ÁNYK-n keresztül vagy az ONYA felületén tölthető ki és nyújtható be az UJEGYKE. Míg az ÁNYK használata esetén az állandó meghatalmazást főszabály szerint a bejelentéshez hiteles formában, azaz elektronikus aláírással ellátva csatolni kell, addig az ONYA-ban benyújtott képviseleti bejelentésekhez nem kell csatolni meghatalmazást.

A nyomtatványnak ugyan nincs beadási határideje, de azt figyelembe kell venni, hogy ahhoz, hogy a képviselő járhasson el az adózó helyett, az ügyintézés előtt képviseleti jogosultságát a NAV-hoz már be kellett jelenteni, és azt a NAV-nak már fel is kellett dolgoznia.

Aki például az szja-bevallás kapcsán szeretne élni a lehetőséggel, annak mivel közeleg a bevallás benyújtási határideje, nem ajánlatos az utolsó pillanatra hagynia az UJEGYKE adatlap kitöltését.


Olvassa el a teljes cikket