Hírek / Adó 1% - óriási segítséget jelentenek az szja 1 százalékos adóforintok

2 hónapja ezelőtt 133

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Gyermekek gyógyítására, valamint állatmenhelyek részére szánják legtöbben az adójuk 1+1 százalékát. A felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Programját az adó egy százalékkal támogatva egész éves segítséget nyújt az adózó a jótékonysági programok sikeréhez. Adó 1% felajánlás semmibe sem kerül, de óriási segítség.

Bohócdoktorok egész éves jótékonysági, gyermekeket segítő, kórháztámogató programját segítheti adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1% felajálás révén minden adóbevallást benyújtó adózó. Az adó 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de óriási segítség.

Hogyan tudod adód 1 százalékát felajánlani?
1. Lépj be az eszja oldalra,
2. Válaszd ki az 1+1%-os nyilatkozat fület,
3. Írd be az adószámot: 18472273-1-06
4. Vagy keress rá nevünkre: Mátrix Közhasznú Alapítvány
5. Kattints a „Tovább a beadáshoz” gombra
6. Ne felejtsd el felajánlani az 1%-ot az egyházak részére sem

Bohócdoktorok segítik a beteg gyermekeket

Bohócdoktorok támogatása! Gyermekeket, felnőtteket, betegeket, bajban lévőket támogatnak a bohócdoktorok. 2003 óta működik a Mátrix Közhasznú Alapítvány, a jótékonysági szervezet működteti a Bohócdoktor és Mesedoktor programot. Élményteremtés révén mosolyt fakaszt a betegek arcán a kis csapat. Vidámsággal segítenek feldolgozni az olykor nagybeteg gyermekek, felnőttek állapotát. A pozitív élmények, a vidám pillanatok a betegség okozta negatív lelki állapoton a résztvevő felülkerekedik. Adóbevalláskor az adó 1% felajánlása óriási segítség. Támogassuk közösen a bohócdoktorok segítő programját, a gyermekeket. A nevetés gyógyító, ebben segítenek a bohócdoktorok.

Gyermekeket ment az adó 1% felajánlás! Segítsünk közösen! A személyi jövedelemadó 1%-a életmentő segítség az alapítványok jótékonysági programjaihoz. Sokan nem ajánlják fel adóbevalláskor az adó egy százalékot, pedig a gyermekvédők számára ez idén is életmentő segítség. Miért fontos rendelkezni az adó 1%-ról? Úgy támogathatod a gyógyító bohócdoktorokat, hogy az nem kerül semmibe sem. Május 20-ig az eSzja rendszerben a felajánlás 2 perc csupán.

Adó 1 százalék Gyermekmentésre

Az adó egy százalék felajánlásával a gyermekmentő, egészségvédelmi, szociális segítő feladatainkat támogatod. Évente tízezernél többször segítünk! Betegeket, elesetteket, bajban lévőket, halmozottan rászorulókat támogató Mátrix Alapítvány csapata ha kell nagybeteg picik gyógyításában segédkezik, élelmiszert oszt, eszközöket adományoz, táborozókat támogat, bajban lévőket segít. Az alapítvány segítő csapatának célja, hogy senki ne maradjon bajban, a lehető legtöbben találják meg problémáikból a kiutat. A segítő tevékenységben Te is részt vállalhatsz: önkéntes segítség, anyagi támogatás mellett adó 1% felajánlással is részt vehetsz az egész éves segítő programban.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta működteti a kórháztámogató bohócdoktor programot. Adóbevalláskor az eSzja adó 1%-os felületen a 18472273-1-06 adószám megadásával tárgyév május 20-ig támogathatod őket az adó egy százalékkal. Az alapítvány nem csak betegeket, és nem csak gyermekeket segít. A piros orros bohócdoktorok egész évben jótékonysági programokat működtetnek, támogatásuk érdemes.

A www.bohocdoktor.com oldalon érdemes megismerni a jótevőket, akik évi 15.000 X segítenek. Ha mással nem is, az adó 1 százalékunkkal mi is beszállunk a gyermekeket, családokat támogató programba.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.

A gyerekekkel foglalkozó és az állatvédő szervezetek népszerűek az 1 százalékot felajánlók körében - bohócdoktorok munkáját segítheti az adó 1%

Idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.

A rendelkezőnyilatkozat akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a benyújtható a NAV-hoz a „EGYSZA” lapon május 21-éig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), a NAV webes kitöltő programjában lehet.

A vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak tett felajánlások érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy a korábban tett, formailag érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezettek számára viszont a korábbi évekhez hasonlóan, továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

Január 1-jétől nem vehető figyelembe a technikai számra tett, formailag megfelelő nyilatkozat akkor sem, ha a magánszemély az adóévet követő év május 20-áig – a 2024-es rendelkezési évben május 21-ig – nem nyújtott be személyijövedelemadó-bevallást vagy a benyújtott bevallása alapján nem keletkezett adóköteles, összevonás alá eső jövedelme.

Az szja-bevallási tervezet elfogadásáról, kiegészítéséről, valamint az 1+1%-os rendelkezésről a NAV honlapján lépésről lépésre tájékoztató és videó is elérhető.

Ha az állatvédőket támogatná adója 1 százalékával, KLIKK az állatvédők honaljára!

Olvassa el a teljes cikket