Elköltötte már SZÉP-kártya egyenlegét?

3 hónapja ezelőtt 72

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adóbevalláskor adó 1% felajánlással segítsen!


Adóbevalláskor, vagy az adózáskor május 20-ig munkáltatón keresztül, eSzja felületen, ügyfékapun, vagy postai beküldéssel is fel lehet ajánlani a befizetett adó 1%-át. Ez nem kerül semmibe, de az alapítványok, egyesületek számára életmentő segítség. Az adó összeget mindenféleképpen be kell fizetni, tehát ha nem ajánljuk fel az adó 1 százalékot, akkor az államnál marad. Az egy százalékot egyesület vagy alapítvány, a 2. egy százalékot egyház vagy kiemelt költségvetési irányzat kaphatja meg. Adóbevalláskor az 1% felajánlása életmentő! Kit támogatna, állat menhelyet, állatvédőket, gyermekek megmentésében tevékenykedőket, esetleg a gyermekmentő bohócdoktorokat, eü. intézményeket?! Az adó 1 százalék felajánlása fontos.

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Adó 1% felajánlása semmibe sem kerül, de nagyon sokat segít vele.

Az adó 1 % felajánlásod segítségével közvetlenül támogathatod Te is a beteg gyerekeket. Az ilyen adomány tehát rendszeres, kiszámítható segítséget nyújt az érintettek életében, ami megkönnyíti a betegséggel való küzdelmet az egész család számára.

Mátrix Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18472273-1-06

gyermekmentő, jótékonysági, adó egy százalék, adóbevallás, alapítvány adószám megadásAz alapítvány 2003-óta évente tízezernél több rászoruló családon, idős - egyedülállón, közösségen segít. A Centerke Adományozó Központban (www.centerke.hu) ruha – cipő, élelmiszer adományozás van. Az alapítvány Gyógyító Mesedoktor Csapata (www.mesedoktor.hu) kórházban fekvő gyerekek-és felnőttek gyógyulását segíti, a Sterilházuk (www.sterilszoba.hu) gyógyulást támogató céllal jött létre. Adó 1% felajánlása így az egészségvédelmi és szociális segítő programokat támogatja. Weboldalunk a www.matrixalapitvany.hu címen érhető el.

Orpheus Állatvédő Egyesület
Adószám: 18464654-1-06

állatmenhely, állatvédő, adó egy százalék, adóbevalláskor, egyesület adószámAz állatmentő egyesület 1999-óta működik. Évente 800 kutya és cica megmentésében segít minden adó 1% felajánló. A www.ebangyal.hu oldalon sok hasznos dolog mellett az örökbe fogadható állatok fényképes adatlapjai elérhetőek. Az állatvédelmi gazdikereső mellett az egyesület oktatási és szemléletformáló programja a felelős állattartást segíti, így az egyesület támogatása még inkább érdemes.
Internetes oldalunk a www.orpheus.hu címen érhető el.

Bohócdoktor Csapat
Adószám: 18472273-1-06

adó 1 % bohócdoktorok, gyermekkórház, gyermekmentés, adóbevallás, alapítványi adószámA gyermekmentő, szociális, egészségvédelmi alapítvány fő tevékenysége 2008 óta a Gyógyító Bohócdoktorok Program, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek minél hamarabb a gyógyulás útjára léphessenek. A bohócdoktorok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára teljesen INGYENESEK. A bohócdoktorok a gyerekek mellett az egészségügyi szakdolgozókkal is foglalkoznak. Az alapítványnak felajánlott adó 1% az egész éves kórházi segítést és gyógyítást támogatja. Weboldalunk a Bohócdoktorok címen érhetők el.

Bohócdoktorok kérik adó 1 százalék támogatását

gyermekek adó 1 százalék támogatása, gyermekmentés

kutya, cica mentés, adó 1 támogatásból - állatvédelem

kórháztámogatás, bohócdoktorok a gyermekekért adó 15 támogatásból

================


Rekordösszeg érkezett a SZÉP-kártyákra

2023-ban a SZÉP-kártyákra rekordösszeget töltöttek fel a munkáltatók. Összesen 445 milliárd forint juttatást kaptak a SZÉP-kártyatulajdonosok tavaly, amely hozzávetőlegesen 25%-kal volt magasabb, mint az azt megelőző évben. Ennek hátterében részben az áll, hogy a kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható juttatás 450 ezer forintos éves keretösszegét 650 ezer forintra emelte fel a kormány oly módon, hogy 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók egyszeri, legfeljebb 200 ezer forintos extra összeget utalhattak a SZÉP-kártyákra.

Nem csak a SZÉP-kártyákra érkező juttatás volt kiemelkedő 2023-ben, hanem a költési kedv is, hiszen összesen több mint 449,4 milliárd forintot költöttek el a kártyabirtokosok. Ami valószínű annak is köszönhető, hogy augusztus 1-től az év végéig hidegélelmiszerre is fel lehetett használni a SZÉP-kártyán lévő összeget.

A kormány ösztönözni szeretné a költést

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint összesen körülbelül 5 milliárd forintnyi összeget nem használtak fel a SZÉP-kártyatulajdonosok. Emiatt arra kéri fel a SZÉP-kártya szolgáltatókat, hogy küldjenek értesítést minden olyan ügyfelüknek, akinek legalább 50.000 forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján. Ezáltal szeretnék ösztönözni a SZÉP-kártyával rendelkezőket a költésre.

Szintén a SZÉP-kártya egyenleg elköltését ösztönzi az a szabály, miszerint az utalást követő egy év alatt fel nem használt pénzeszköz után, március 20-án és szeptember 20-án egyszeri 15%-os díjat számolhatnak fel a kártyát kibocsátó bankok.


Hol lehet a SZÉP-kártyát felhasználni?

2023. januártól a korábbi három zseb, a szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebek helyett már csak egyetlen, a szálláshely zseb maradt meg. Azonban a SZÉP-kártya egyenleg továbbra is mindhárom célra felhasználható azoknál a vállalkozásoknál, amelyek szerződtek a kártyák elfogadására. Erről a vállalkozások honlapján lehet a legegyszerűbben tájékozódni, illetve mindhárom kártyakibocsátó bank is (OTP, K&H, MBH) közzéteszi weboldalán az elfogadóhelyek listáját.

Olvassa el a teljes cikket