Cikkek / Sok a kóbor állat, megelőzés az ivartalanítás lehet

2 hete ezelőtt 73

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Magyarországon a szabadban tartott kutyák ivartalanítása kiemelten fontos a kóbor kutyák számának csökkentése és a felelős állattartás szempontjából. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy több a szaporulat, mint amennyi felelős gazda. A z állatmenhelyek tele, a kiskedvencek szenvednek. Megoldás a házi kedvencek ivartalanítása.

adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az országban sajnos sok a kóbor kutya, és ennek egyik fő oka a nem ivartalanított háziállatok kontrollálatlan szaporodása.

Miért fontos az ivartalanítás?
Kóbor kutyák számának csökkentése: Az ivartalanítással megakadályozható a nem kívánt szaporulat, ami jelentősen hozzájárul a kóbor állatok számának növekedéséhez. A nem ivartalanított kutyák gyakran elmenekülnek vagy kóborolnak párzás idején, ami a szaporodásukat eredményezi, és ezáltal több kóbor kutya jelenik meg az utcákon.

Egészségügyi előnyök: Az ivartalanított kutyák kevésbé hajlamosak bizonyos betegségekre, mint például a nemi szervek daganatai és fertőzései. Az ivartalanítás segít megelőzni a betegségeket és meghosszabbítja az állatok életét.

Viselkedésbeli előnyök: Az ivartalanított kutyák nyugodtabbak és kevésbé agresszívek, mivel nem hajtja őket a párzási ösztön. Kevésbé hajlamosak a szökésre, ami szintén segít csökkenteni a kóbor állatok számát.

Felelős állattartás: Az ivartalanítás része a felelős állattartásnak, hiszen ezzel a gazdák megelőzhetik a nem kívánt kölykök megszületését, amelyek gyakran végzik menhelyeken vagy az utcán.

Kóbor kutyák helyzete Magyarországon
Magyarországon a kóbor kutyák problémája hosszú ideje fennáll, az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy különösen vidéken, ahol sok kutyát szabadon tartanak, és nem fordítanak elég figyelmet az ivartalanításra. A menhelyek gyakran túlzsúfoltak, és az állatok megfelelő ellátása komoly kihívást jelent. Az ivartalanítás egyik leghatékonyabb módja a kóbor kutyapopuláció hosszú távú csökkentésének, mivel megelőzi a további kontrollálatlan szaporulatot.

Megoldási lehetőségek:
Ingyenes vagy támogatott ivartalanítási programok: Sok önkormányzat és állatvédő szervezet kínál ingyenes vagy alacsony költségű ivartalanítási lehetőségeket a gazdáknak.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület kisállatok ivartalanítását támogató programja itt!

Oktatási kampányok: Fontos, hogy az emberek tisztában legyenek az ivartalanítás előnyeivel és a felelős állattartás fontosságával. Az Orpheus Állatvédő Egyesület sajtóanyagokkal, kiadványokkal, gyermekeknek szóló előadásokkal is segít.

Törvényi szabályozás kapcsán Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta: szigorú - egyre szigorodó állatvédelmi törvények 1998 óta vannak, de ez sok esetben nem elég. Szabályozások bevezetése és szigorítása az állattartásra és az ivartalanításra vonatkozóan segíthet a kóbor állatok számának visszaszorításában. A háziállatokért az ember a felelős, a kutya / cica önálló életre képtelen, a felelős állattartás az ember feladata.

Az ivartalanítás nemcsak az állatok, hanem az egész társadalom számára is előnyös, mivel csökkenti a kóbor kutyák számát és az ezzel járó problémákat.

A születendő kiskutyák, kiscicák sok esetben sínylődni jönnek a világra, sok a felesleges szaporulat...

Értelmetlen kisállat szaporodás, kóbor állatok teremnek, nincs elég felelős örökbefogadó...

Kérjük támogassa az állatvédelmet, az állatvédelmi tevékenységet!

1. Állatmentés Támogatása: az Orpheus ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az Orpheus Állatvédő Egyesület kódját, a 99 -et! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldje a 99 -et. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. Állatmentés támogatása adó 1% felajánlással!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%-hoz adószám: 18464654-1-06
Köszönjük!

3. Számlaszám (OTP): 11735005-20489094

4. PayPal adomány fogadása itt: info@zug.hu

Állatvédő Egyesületünk 1999 óta közhasznú állatvédő feladatokat lát el. Ismerje meg a www.orpheus.hu oldalon egyesületünk fontos tevékenységeit.
Csatlakozzon az állatbarátokhoz: www.facebook.com/AnimalPolice és Gazdikereső: www.ebangyal.hu oldalon, gazdikereső csoportunk a https://www.facebook.com/groups/gazdikereso oldalon érhető el.

Olvassa el a teljes cikket