Cikkek / Egészséges kutyatápok a legjobb barátnak

2 hete ezelőtt 74

bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nehéz lehet a legjobb kutyatáp kiválasztása kedvencünk számára. A gyors internetes keresés elsöprő számú száraz és nedves táplálékot eredményez, beleértve a kölyökkutyáknak, idősebb kutyáknak és érzékeny gyomrúaknak való kínálatot. Ha ehhez hozzáadjuk a sok népszerű állateledel márkát, amelyek közül választhatunk, akkor teljesen elveszünk a hatalmas választékban. Az alábbi bejegyzésben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mi a jó kutyatáp alapja?

A legjobb kutyatáp fehérjék, zsírok és rostok egészséges egyensúlyát, valamint olyan hasznos tápanyagokat tartalmaz, mint az omega-zsírsavak az agy egészségéért, valamint a glükózamin és a kondroitin az ízületek védelméért.

A legjobb száraz kutyaeledel az állat számára egészséges, praktikus kiszerelésű és megfizethető legyen. Az árak alacsonyabbak, mert nem kell fizetni a magasabb nedvességtartalmú, nedves élelmiszerekben lévő vízért – mondja Dr. Megan Shepherd állatorvos és táplálkozási szakértő és a Veterinary Clinical Nutrition tulajdonosa.

A tészta kalória- és tápanyagtartalma változó, de a fehérje minimuma 18% felnőtt kutyák esetében . A kedvtelésből tartott kutyák mindenevők és nincs szükségük extra magas fehérjeszintre, ezért érdemes mérsékelt mennyiségű fehérjében gazdag kutyatápot keresni. A fehérje minősége és emészthetősége a leglényegesebb – állítják a szakértők.

A száraz élelmiszerek összetevői közé tartoznak a húsok és halak, a húsételek, a rizs és a bab fehérjeként, valamint a gabonákból, zöldségekből és gyümölcsökből származó rostok. Az állatorvosok 20% alatti zsírkoncentrációt is javasolnak. Ha azonban kutyánk egészséges testsúlyú, és nincs hasnyálmirigy-gyulladása vagy gyomor-bélrendszeri betegsége, ne aggódjuk túl a zsírtartalom mennyiségét.

Olcsó, de minőségű kutyatáp

Ha kutyatápról beszélünk akkor a hazai internetes boltokban meghatározó az ár is. Azonban mindig figyeljünk oda a részletekre: az ultraolcsó élelmiszerek gyakran gyengébb minőségű összetevőket tartalmaznak, hogy alacsonyan tartsák az árat. Érdemes elolvasni az összetevőket, állatorvosi ajánlásokat és a különböző vitaminok koncentrációjára vonatkozó leírásokat.

Néhány kutya jobban szereti a nedves étel ízét vagy állagát. Ezek az élelmiszerek könnyebben emészthetők, mert kevésbé feldolgozottak és kevesebb tartósítószert tartalmaznak. Ugyanakkor kerüljük a csak húst tartalmazó nedves kutyatápokat, mivel a kizárólag húst tartalmazó étrend nem biztosítja kutyánk teljes és kiegyensúlyozott táplálását. Ehelyett használhatunk egy kis mennyiségű csupa húsból készült ételt ízletes étkezési feltétként

Kutyatápok érzékeny gyomrú kedvencek számára

Sajnos nem minden kutya gyomra olyan mint a vas. Az allergiás kutyák emésztési problémákat, például hasmenést vagy hányást produkálhatnak. Ha azt vesszük észre, hogy kutyánk allergiás vagy érzékeny, mindig konzultáljunk az állatorvossal. Érdemes lehet kipróbálni a kifejezetten érzékeny gyomrúak számára készült, úgynevezett hipoallergén kutyatápokat. Ezek az ételek általában alacsony zsírtartalmúak és könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaznak, mint például a fehér rizs vagy a teljes kiőrlésű búza.

Termékek kölyökkutyáknak

A kölyök-kutyaeledel általában egy éven aluli kutyák számára készült. A nagyobb fajtáknak egyedi kalcium/foszfor arányra van szükségük a növekvő nagy csontokhoz, és hasznosak lehetnek az olyan kiegészítőkből, mint a glükózamin és a kondroitin, hogy megőrizzék ízületeik egészségét. A másik oldalon, a kisebb fajtáknak szánt eledelekben valamivel magasabb kalóriatartalmúak is lehetnek, mivel a kisebb kutyáknak jobb az anyagcseréjük. A lényeg a mértékletességben rejlik, inkább sokszor adjunk keveset a kölyökebnek.

Fontos az összetevők tartalma

Az első dolog, amit a kutyatápban keressünk az állati fehérjeforrás Ezek kiváló fehérjeforrások lehetnek, ha jó minőségűek, és akár több fehérjét is tartalmazhatnak, mint a teljes húsban. Számos márka úgynevezett „vegyes” kutyatápot kínál, például a szárazeledel mellé adhatunk marha-répa-rizs vagy nyúl-pulyka-zöldség kombinációt is.

Amennyiben úgy látjuk, hogy adott kutyatáp bonyolult összetevőkből áll vagy a kedvencünk allergiás lesz tőle, azonnal forduljunk a közeli állatorvoshoz, aki segít meghatározni kutyánk speciális szükségleteit és tanácsot adnak az etetés tekintetében is.

Olvassa el a teljes cikket